Polska wołowina wyznacza światowy poziom
Szefowie kuchni z całego świata stawiają na naszą wołowinę.
Ufają nam, a my zapewniamy jakość, której oczekują dla każdego klienta swojej restauracji, hotelu czy baru.
Dobór Wołowiny nas Wyróżnia
Mięso idealnie nadające się dla koneserów dobrego smaku charakteryzuje się odpowiednią rasą, gatunkiem oraz warunkami żywieniowo-środowiskowymi. Ponoć o gustach się nie dyskutuje, a opinii na temat wołowiny jest mnóstwo, to jednak znawcy tematu zgodnie twierdzą, że aby wołowina była odpowiednia w smaku to na początku tej drogi jest odpowiedzialne dbanie o zwierzę, a także dostosowywanie się do wymogów poubojowych, jakim jest m.in. odczekanie kilku dni, aby mięso ”odpoczęło” i spłynęło z niego osocze. Dopiero tak przygotowana tusza nadaje się do dalszego etapu, jakim jest wycinanie porcji wołowiny dedykowanej dla gastronomii.
szeroki wybór wołowiny
Zapewniamy szeroki wybór mięsa wołowego, zależnie od twoich potrzeb.
Goleń
Szponder
Łopatka
TOMAHAWK
Polędwica
Łata
Karkówka
Szyja
Wygląd Świadczy
o jakości
Charakterystyczne linie tłuszczu na steku decydują m.in. o jego smaku i delikatności. Laikom wydaje się, że najlepsza porcja to ta ciemnoczerwona i bez grama tłuszczu. Nic bardziej mylnego, to właśnie te przypominające w ułożeniu marmur „nitki” tłuszczu decydują o soczystości oraz wyjątkowym aromacie wołowiny.
Zapewniamy
głębię Smaku
Wołowina sezonowana na sucho jest niezapomnianym źródłem kulinarnej satysfakcji. Pomimo 30% ubytku masy mięśniowej podczas tego procesu wytwarza się charakterystyczny orzechowo- maślany smak i krucha struktura. Ważne jest, aby sezonować mięso w dużych elementach, koniecznie z kością, gdyż to właśnie przy kości wytwarzają się enzymy odpowiedzialne za jego smak. Decydującym czynnikiem jest oczywiście czas dojrzewania – im dłuższy, tym mięso ma bardziej intensywny smak. Najczęstszym przeznaczeniem sezonowanej wołowiny jest podanie jej w postaci steka, który nawet wysmażony w niewielkim stopniu jest wyjątkowo delikatny i kruchy.
Każdy detal
Ma znaczenie
Co nas wyróżnia? Przede wszystkim zrównoważone podejście i balans pomiędzy pozyskiwaniem partnerów do współpracy, a przywiązywaniem uwagi do standardów charakteryzujących ubojnie, w których selekcjonujemy wołowinę. Chów, żywienie, przygotowanie bydła oraz późniejsze etapy, jakimi jest odpoczęcie mięsa, sprawdzenie pH, oznaczenie oraz selekcja odpowiednich kawałków decydują o jego jakości. Dzięki własnemu transportowi nasi partnerzy mają gwarancję świeżości, terminowości oraz powtarzalności. Doświadczenie w branży gastronomicznej przyczyniło się do stworzenia firmy, która wychodzi naprzeciw oczekiwaniom i potrzebom swoich klientów, stawiając ich zadowolenie na pierwszym miejscu.