20 lat doświadczenia
Z najlepszą wołowiną
Poznaj wartości BIFALO, które wypracowaliśmy przez lata praktyki, a dzięki nim nasi klienci nam ufają.
Jedyni
Co decyduje o jakości wołowiny? Głównie typ bydła, z którego jest ona pozyskiwana oraz jego pochodzenie. BIFALO selekcjonuje wołowinę głównie z ras mięsnych, byków i jałówek, hodowlanych z zachowaniem najwyższych standardów środowiskowo – żywieniowych oraz przed ubojowych. To te czynniki odpowiadają za smak mięsa, jego kruchość i delikatność. Wizualnie wołowina pochodząca z ras mięsnych odznacza się marmurkowatością, czyli śladami delikatnego tłuszczu tworzącego charakterystyczne linie na mięsie wpływające na jego soczystość i niesamowity smak. Szefowie kuchni cenionych restauracji na talerzu swoich gości serwują tylko wołowinę ras mięsnych, ponieważ jej smak jest nieporównywalnie lepszy od mięsa pozyskanego od bydła mlecznego, co więcej prawdziwy koneser wołowiny jest w stanie wychwycić te różnice już na pierwszy rzut oka.
Doradzamy
Ponad 20 – letnie doświadczenie kulinarne sprawia, że na temat wołowiny wiemy niemal wszystko. Z pasją i zaangażowaniem dzielimy się wiedzą, doradzamy, pomagamy w wyborze optymalnych rozwiązań wykorzystania szerokiego spektrum smakowego mięsa oraz służymy pomocą w stworzeniu menu, które zachwyci podniebienia Twoich gości.
Dobieramy
Potrzeby klientów są dla nas priorytetem, dlatego w trosce o zapewnienie najwyższych standardów i doznań smakowych dobieramy najlepszą jakościowo wołowinę, najbardziej pasującą do konkretnego typu dania, rangi restauracji i osobistych preferencji szefa kuchni. Takie podejście pozwala mieć pewność, że danie, które trafia na talerz nie tylko zachwyca wyglądem ale przede wszystkim niesamowicie smakuje pobudzając zmysły.
Dzielimy
Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów odnośnie wagi, wielkości oraz rodzaju wołowiny. Niestandardowe zamówienia, ciekawe cięcia, czy też produkty półgotowe nie stanowią dla nas problemu. BIFALO dba o jakość i powtarzalność swoich produktów dlatego dajemy gwarancję świeżości oraz utrzymania wysokich standardów dostawy, a co za tym idzie klient ma pewność, że przy każdej wizycie w restauracji goście otrzymają równie dobry kawałek świeżutkiej wołowiny.
Dostosowujemy
Smak i jakość mięsa zależy od wielu czynników, dlatego niezwykle istotny staje się wybór odpowiedniej ubojni, której podejście do zwierząt wpływa na ostateczny smak wołowiny. Szereg procesów, które odbywają się na etapie przed i po ubojowym ma istotne znaczenie w uzyskaniu odpowiedniej konsystencji, barwy oraz PH. Specjaliści, z wieloletnim doświadczeniem selekcjonują najlepsze tusze, a następnie wykrawują z nich kawałki mięsa dostosowane do indywidualnych preferencji szefów kuchni. Taka selekcja gwarantuje utrzymanie najwyższej jakości wołowiny BIFALO.
Dostarczamy
Smak i jakość mięsa zależy od wielu czynników, dlatego niezwykle istotny staje się wybór odpowiedniej ubojni, której podejście do zwierząt wpływa na ostateczny smak wołowiny. Szereg procesów, które odbywają się na etapie przed i po ubojowym ma istotne znaczenie w uzyskaniu odpowiedniej konsystencji, barwy oraz PH. Specjaliści, z wieloletnim doświadczeniem selekcjonują najlepsze tusze, a następnie wykrajają z nich kawałki mięsa dostosowane do indywidualnych preferencji szefów kuchni. Taka selekcja gwarantuje utrzymanie najwyższej jakości wołowiny BIFALO.
Szkolimy
Wychodzimy naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom swoich partnerów. Doświadczenie i wiedza zdobyta w gastronomii oraz podczas prac naukowych na Uniwersytecie Rolniczym we Wrocławiu sprawia, że na temat wołowiny wiemy wszystko. Z chęcią dzielimy się tą wiedzą podczas szkoleń teoretycznych i praktycznych, uświadamiamy kucharzy, kelnerów oraz pracowników restauracji, jak skutecznie przekazywać informację na temat dań oraz co zrobić aby najefektywniej zwiększyć obroty restauracji dzięki satysfakcjonującej sprzedaży dań z wołowiny.